Μήνας Γερμανικής Γλώσσας

 

O Σύνδεσμος Καθηγητών Γερμανικής ΓλώσσαςΚύπρου διοργανώνει και φέτος σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γερμανίας, της Αυστρίαςκαι της Ελβετίας, καθώς και το Ινστιτούτο Γκαίτεκαι την Πρωτοβουλία PASCH Κύπρου, Μήνα Γερμανικής Γλώσσας (1.11-30.11.2012).

 

Κατά τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου θα υλοποιούνται δράσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα σε όλη την Κύπρο. Θα δοθεί στους συμμετέχοντες η ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της ζωής, του πολιτισμού και του εκπαιδευτικού συστήματος των γερμανόφωνων χωρών.Ορισμένες ενημερωτικές/εκπαιδευτικές δράσεις απευθύνονται στις διάφορες ομάδες της  σχολικής οικογένειας (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς). Οι μαθητές π.χ. θα ενημερωθούν σχετικά με πτυχές του πολιτισμού των γερμανόφωνων χωρών από μέλη του Συνδέσμου και θα καταπιαστούν με αυτές και οι ίδιοι ενεργά και δημιουργικά, κάτω από την καθοδήγηση του καθηγητή των Γερμανικών,υπό την μορφή project, τα οποία θα εκθέσουν την μέρα της εκδήλωσης στο σχολείο τους.

 

Επίσης,  το πρόγραμμα του Μήνα Γερμανικής Γλώσσας συμπεριλαμβάνει και  τις εξής δράσεις στις οποίες καλείται το ευρύ κοινό να λάβει μέρος (δωρεάν είσοδοςσε όλες τις εκδηλώσεις):

 

Μέρες Γερμανόφωνου Κινηματογράφου(19-24 Νοεμβρίου στην αίθουσα προβολών του Ινστιτούτου Γκαίτε, κοντά στο Λήδρα Πάλας)

 

Γερμανικές ταινίες για παιδιά(10 και 17 Νοεμβρίου, έργα του Erich Kästner, στα Γερμανικά με υπότιτλους στα Ελληνικά, στην αίθουσα προβολών του Ινστιτούτου Γκαίτε, κοντά στο Λήδρα Πάλας) 

 

 

Πάνω μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα προβολών.

 

 

 

Kästner Filme Nov 2012 engl.pdf
Adobe Acrobat Document 72.4 KB
Filme.pdf
Adobe Acrobat Document 1'004.3 KB

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου σε συνεργασία με τις πρεσβείες της Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, του Ινστιτούτου Γκαίτε και της Πρωτοβουλίας PASCH, διοργανώνει στα πλαίσια του μήνα Γερμανικής Γλώσσας εκδήλωση με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα τη Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, ώρα 7μ.μ στην Αίθουσα Τελετών του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλίκ εδώ.

 

Προγραμμα 20.11.2012 ΠΓ.pdf
Adobe Acrobat Document 399.2 KB

Ο Μήνας Γερμανικής Γλώσσας 2012 στο Παγκύπριο Γυμνάσιο

 

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 20 Νοεμβρίου στο Παγκύπριο Γυμνάσιο στα πλαίσια του Μήνα Γερμανικής Γλώσσας. Ο Μήνας Γερμανικής Γλώσσας διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Κύπρου σε συνεργασία με τις πρεσβείες της Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, καθώς και του Ινστιτούτου Γκαίτε και την Πρωτοβουλία PASCH. Η εκδήλωση είχε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Όπως τόνισε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δρ Άντρη Παπακυριακού, οι δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια του θεσμού αυτού σε σχολεία δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να ασχοληθούν ενεργά με τον πολιτισμό των γερμανόφωνων χωρών με ατομικές εργασίες τις οποίες εκθέτουν στα σχολεία τους για να αποκομίσουν με τον τρόπο αυτό νέες θετικές εμπειρίες. Η πρέσβειρα της Γερμανίας Δρ. GabrielaGuellilτόνισε στο χαιρετισμό της πόσο σημαντική είναι σήμερα για τους Ευρωπαίους πολίτες η γνώση γλωσσών και των Γερμανικών ιδιαίτερα, αφού η γνώση αυτή δίνει πρόσβαση σε άλλους πολιτισμούς και σε νέους ελκυστικούς χώρους εργασίας. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του Μουσικού Λυκείου στο οποίο συμπεριέλαβαν κλασική μουσική συνθετών από τις γερμανόφωνες χώρες, καθώς και ανάγνωση ποημάτων και τραγουδιών από Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Κατά την εκδήλωση, υπογράφτηκε η συμφωνία ένταξης του Παγκυπρίου Γυμνασίου στον διεθνή όμιλο σχολείων PASCH «Σχολεία – Μαζί χτίζουμε το Μέλλον», το οποίο είναι το δεύτερο σχολείο PASCH στην Κύπρο μετά από το Λύκειο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Γερμανίας και να λάβουν πληροφοριακό υλικό για το εκπαιδευτικό σύστημα της Αυστρίας, Ελβετίας και Γερμανίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στην οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά ποτά και γλυκά των χωρών αυτών. 

 

 

Σεμινάριο για Σύμβουλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Pascal English School, Nicosia

Λύκειο Λατσιών

English School, Nicosia